Dom > Znanje > Sadržaj
Jastuk za dugo vremena da baci žuti zapravo može spasiti ga
- Apr 25, 2017 -

Mnogi prijatelji takvoj situaciji može naći je beli jastuk, otkupiti u kratkom vremenu, to je žuta, izgleda jako ružno, puno prijatelja ili ga bacim, ili će i dalje koristiti. Jastuk kosa je obično žuta, što znači da može biti ispunjen grinje i plijesni, ako se ne liječi na vrijeme, i dalje će utjecati na naše zdravlje.

U stvari, mi samo treba jednostavno korištenje mala stvar, možete lako riješi žuta, to je soda bikarbona. Pogledajte poređenje dva grafikona, nije baš magično? U stvari, mnogo malih tajni života, samo treba da savlada neke od puča, lako možete riješiti puno problema, nastavljamo da pogledamo:

Prije svega, osvrćemo na jastuk, koji se ne piše na etiketi može biti mašinsko pranje, većina njih nisu problem, nakon što je poklopac jastuk uklonjen, stavite jastuk u stroj za pranje rublja, dodajte pola vruće voda

Zatim dodajte deterdžent, prašak za pecivo, mala količina deterdženta, i potopiti na nekoliko minuta.

Za nekoliko minuta, a zatim dodajte malo tople vode, možete početi čišćenje i pranje rublja, ako neka velika dugo jastuk, priključite bez stroj za pranje rublja, tako da možemo samo pranje ruku, formula je ista, kada pranje ruku je da se koristi vruće vode.

Nakon desetak minuta da opere prvo isključenje, jastuk prevrnuo, a zatim oprati za deset minuta, a zatim dehidracija, sušenje je završena.

Nakon pranja, preporučuje se da se stavi na balkonu, tako da je izloženost suncu, tako da je jastuk je više suha i može se dezinfikovati, spavati noću će biti posebno mirisan, nakon zalaska sunca mogu pobijediti jastuk, tako da je više fluffy.