Dom > Znanje > Sadržaj
Koje su prednosti memorijske pjene? Part3
- Aug 05, 2017 -

Kathy R. Gromer, MD, specijalista spavanja sa Institutom za spavanje Minnesota u Minneapolisu, slaže se da memorijska pjena može poboljšati spavanje. "Može, ako to ublaži bolne tačke pritiska", kaže ona. Ali Gromer dodaje da memorijska pena ne čini ništa za apneju u spavanju ili druge poremećaje za disanje - a poremećaji spavanja su primarna žalba većine njenih pacijenata.

"Kada leži na memorijskoj peni, toplota iz vašeg tela ga omekšava u odgovarajućim tačkama", kaže Arand, "tako da to pomaže da se vaše telo održi duž krivina i prirodnih linija tela." Proizvođač memorijske pene tvrdi da ovo pomaže u ublažavanju bolova i na taj način promoviše mirniji san. I, mada potrošači često veruju da su vrlo čvrsti dušeci najbolji, više "davanjem" dušeka poput ovih može dovesti do boljeg spavanja kod ljudi sa bolovima u leđima , prema Nacionalnoj fondaciji za spavanje.

Iako ne postoje naučni podaci koji bi podržali hipotezu, Arand se pita da li su memorijske pene sposobne za spavanje posebno korisne za starije ljude. Za njih, smanjivanje ekstremnog kretanja bi moglo smanjiti broj puta koje se probudilo tokom noći. Biti manje svesna pokreta partnera u krevetu može biti dodatna korist, dodala je ona. "Bez izvrtanih izvora osećate manje pokretanje vašeg partnera za spavanje, a to bi takođe moglo pomoći."

Službena web stranica: http://www.chinamemoryfoams.com